Microsoft Flight Simulator hyödyntää fotogrammetriaa

Microsoft Flight Simulator on realistinen lentosimulaattoripelien sarja. Asobo Studio kehitti ja Microsoft julkaisi sen viimeisimmän version Windowsille ja Xboxille vuonna 2020. Pelaajat voivat tutkia maailmaa tietokoneeltaan tai konsoliltaan käsin fotorealistisissa maisemissa, lentäen yksityiskohtaisesti suunnitelluilla lentokonemalleilla. Tämä sarjan viimeisin tuote pitää sisällään uudet aerodynaamiset ja meteorologiset mallit ja mahdollistaa myös muun lentoliikenteen näyttämisen reaaliajassa. Joulukuussa 2022 saavutetun yli 10 miljoonan käyttäjän myötä on selvää, että peli on löytänyt paikkansa. Katsotaanpa, kuinka Microsoft Flight Simulator käyttää fotogrammetriaa tämän huikean pelikokemuksen mahdollistamiseksi.

Mitä on fotogrammetria?

Fotogrammetria on kuvantamistekniikka, jota käytetään kohteiden ominaisuuksien mittaamiseen useista eri kulmista otetuista kuvista. Tämä tarkoittaa, että manuaalisen mittauksen sijaan voidaan käyttää eri kulmista otettuja valokuvia, jotta saadaan tarkkaa dataa kohteen mitoista ja ominaisuuksista. Sitä käytetään myös 3D-mallien luomiseen esineistä tai maisemista. Pohjimmiltaan se auttaa muuttamaan kaksiulotteiset kuvat kolmiulotteisiksi malleiksi, jotka näyttävät realistisilta tietokoneen näytöllä tai virtuaalitodellisuudessa (VR).

Miten Microsoft Flight Simulator käyttää fotogrammetriaa?

Microsoft Flight Simulatorissa fotogrammetriaa käytetään todellisuutta vastaavan maiseman luomiseen käyttämällä Bing Mapsin ilmakuva- ja maastonmuototietoja sekä Microsoftin Azure AI -työkalua. Fotogrammetria mahdollistaa maaston ominaisuuksien tarkan kartoituksen, jotta pelaajat voivat kokea erittäin yksityiskohtaisia ympäristöjä pelatessaan peliä. Teknologia mahdollistaa myös rakennusten, puiden, teiden ja muiden ympäristön elementtien tarkemman esittämisen. Perinteisillä menetelmillä, kuten manuaalisilla mittauksilla tai satelliittikuvilla, tämä olisi paljon vaikeampaa ja hitaampaa.

Pelin pelaaminen vaatii internet-yhteyden ja turvallisinta pelaaminen on tietenkin salattua VPN-yhteyttä käyttäen. VPN Suomi tarjoaa aiheesta lisää tietoa.

Fotogrammetrian edut Microsoft Flight Simulatorille

Tämän simulaattoripelin fotogrammetrian käytöllä on useita etuja pelaajille. Näitä ovat esimerkiksi parannettu realismi ja sen myötä pelimaailmaan uppoutumisen helppous. Tämä tekniikka tuo myös parempaa suorituskykyä vähemmän tehokkailla laitteilla, kuten kannettavilla tietokoneilla tai konsoleilla, koska tiedostokoko on pienempi, kuin mitä se olisi perinteisillä menetelmillä tehtynä.

Lisäksi koska fotogrammetriset tiedot voidaan kerätä nopeasti verrattuna manuaalisiin mittauksiin tai satelliittikuviin, kehittäjät voivat päivittää karttoja tiheämmin. Tämä pitää pelin tuoreena ja jännittävänä pelaajille, jotka haluavat säännöllisesti uutta sisältöä tinkimättä pelikokemuksensa laadusta tai tarkkuudesta. Fotogrammetria helpottaa myös sellaisten ominaisuuksien, kuin kustomoitujen lentokonemallien ja dynaamisten sääefektien luomista, mikä parantaa entisestään pelaajakokemusta tässä simuloidussa lentoympäristössä.

Peleissä käytetään yllättäviäkin teknologioita

Kriitikoiden ylistämä ja pelaajien rakastama Microsoft Flight Simulator käyttää fotogrammetriaa laajasti tarjotakseen pelaajille mukaansatempaavan kokemuksen realistisissa maisemissa, jotka on renderöity käyttämällä Bing Mapsin karttadataa sekä Azure AI -teknologiaa. Fotogrammetrian käyttö tällaiseen tarkoitukseen peleissä tarjoaa useita etuja perinteisiin menetelmiin verrattuna, mukaan lukien realistisempi kokemus, parempi suorituskyky sekä kehittämisprosessin nopeus. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat siihen, että Microsoft Flight Simulator on yksi suosituimmista nykyään saatavilla olevista lentosimulaattoreista!